Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A betegség, mint pótcselekvés

2013.07.24

 

egyedul.jpg

A betegség, mint pótcselekvés
 
A betegségnek ezer arca van, nagyon sok szemszögből kell megnézni.
Cél a gyógyulás!!
 
Soha ne harcoljunk a betegség ellen, mert a harc harcot szül, minél hamarabb jövünk rá a betegség valós okaira, annál hamarabb érünk el a gyógyulást.
Egy kedves barátom tapasztalata szerint - amit én is kipróbáltam,- az ember minél előbb engedi át magán a tapasztalást, annál hamarabb meggyógyítja önmagát. A krónikus betegségei esetén évek alatt rájött, hogy ha tudatosítja magában, hogy ez csak egy illúzió, - amit az agya idéz elő bizonyos szituációk hatására” hang, szín, illat, mondatok,  - a fájdalom hamarosan elmúlik.
 
Betegségeink lelki okai jöhetnek a múltból, hozhattuk a felmenőink valamelyik ágából, de nem csak a múltat kell vizsgálni, hanem a jelent is. A múlt egyedüli vizsgálata csak kibúvókra ad  lehetőséget a jelenben elkövetett hibákat nem orvosolja!
Ahhoz, hogy elindulhassunk a gyógyulás útján, fel kell hagyni a betegséghez való görcsös ragaszkodással!  Nem lehet állandóan azt mondogatni, ha valaki megkérdezi: Hogy vagy?
itt fáj –ott fáj…. beteg vagyok !!
 
Minden betegség  lelki eredetű! Egyetlen egy orvos természetgyógyász, de még a jóisten sem tud meggyógyítani senkit, ha azt az illető nem akarja!
 
Minden ember gyógyítóként születik a földre, csak az a kérdés mikor kezdi el használni és el hiszi –e hogy ez a tudás mindig benne volt és lesz!
 
A Holisztikus gyógyászat több féle módszert használ a probléma felkutatására: pszi sebészetet, Bach virágterápiát, SVT-t, stb.
A fő szempont az, hogy eljussunk oda, hogy szembe tudjunk nézni az okkal, hogy az okozat gyógyíthatóvá váljon. Kezdésnek……
 
Nagyon jó módszer első körben az A 4 lap megfelezése, és felírni
 
KÉSZEN ÁLLOK MINDEN SZÍNTEN A GYÓGYULÁSRA
SZERETEM  ÖNMAGAM
 
Akiket Én bántottam              Akik engem bántottak
 
EZZEL EL LEHET BÍBELŐDNI EGY EGÉSZ ESTE, DE MEGÉRI!
Amikorra végez vele az ember olyan, mintha egy mázás kő esne le róla.
Majd  megérteni a történések okait, hogy mi miért történt vele. Sakktáblaként nézni az életét. Ne feledjük, ami kint az bent, ami lent az fent, így működik az Univerzum és az ember is.
 
 
 
Nézzünk egy pár példát a betegségek lelki okokra.
 
Utóbbi időben rengeteg a bőr problémás beteg, sok a pikkelysömör.
 
A bőr a testünket a külvilágtól elválasztó első védelmi vonala, olyan, mint egy páncél, ha jól érezzük magunkat benne akkor nyitunk, ha rosszul akkor zárunk a világ felé. Egy fal, ami szelektálásra való, mert e nélkül akár komoly betegségeket is össze lehet szedni. Betegség akkor alakul ki, ha ez az egyensúly felborul.
 
Pikkely sömör  Megrázkódtatás, trauma, stressz hatására alakul ki. A bőr kiszárad, viszket, fáj,
A lélek is megfáradt, kiszáradt, nehezen enged magához közel bárkit, mert tapasztalatai alapján beletiportak érzéseibe, intim szférájába. Mindenki neki szeretné megmondani mit és hogyan csinálja és ezt egyre nehezebben viseli, egyre jobban menekül és vastagítja magán a bőrfelületet, hogy azon senki ne tudjon áthatolni. Ennek ellenére nyitni is szeretne és ez a kettősség még jobban kikészíti.
 
Megoldás: megkeresni azt a dátumot, amikor először kijöttek a kiütések. Elengedni, szembe nézni vele megbocsátani a blokk okozójának, önmagának.
A szervezetét is felpumpálni, megfelelő étkezéssel, diéták szigorú betartásával, étrend kiegészítőkkel, lúgosítással..
Elsősorban először is  a lelki részt fontos rendbe tenni. Amennyiben a lelki síkon rend van, a fizikai sík hozzá kell, hogy igazodjon!
 
 
Daganatos betegségek  Nem gyógyíthatatlan betegségek!  Gyógyíthatók.
 
Itt is elsősorban a felismerés a lényeg a miért, és a legnagyobb  A HATÁRTALAN HIT A GYÓGYULÁSBAN!
Az emberi sejtek a fogantatás pillanatától emlékeznek szituációkra, sőt mondatokra, szagokra, érzelmekre. Sejtjeink vágynak rá, hogy foglalkozzanak velük is, nem csak mindig mással. Amennyiben nem kapnak törődést, kialakítják a saját ellenséges világukat, kialakulnak a daganatok. Nem csak a mások boldogságára kell figyelni, megoldani mások helyett a problémáikat, hanem a magáéra is.
Ki kell élni a vágyakat, saját gondolatokat kimondani, pihenni.
 
Gyermek leukémia
A vérproblémák mindig önpusztítások, másoktól átvett traumák miatti szenvedés.
Nagyon sok kisgyerek leukémiás.
Tessék elgondolkodni szülőként mit csináltam rosszul? és mikor?
 
A gyerek és az állat egy érdekes páros, képesek átvenni a szülő és főleg az anya betegségét úgy, hogy nem infarktust kap, de produkál egy daganatos betegséget, vagy agyvérzést kap a kutya, lesántul a ló. Tessék ezekre a jelekre odafigyelni!
 
A betegséget a gyerekek  figyelemfelkeltésre is használják, tudatalatti szintjén meg vannak győződve, hogy így segíteni tudnak pl a szülők közti rossz kapcsolat helyrehozatalában!
 
Cukorbetegség
Szeretet hiány, ami jöhet a felmenőktől kapott genetika alapján, vagy a jelenben nincs kapcsolat a tudatalatti és a szervezet között, nincs öröm az életében. Az egyén nem tudja jól értelmezni az élet pillanatait, ami lehet, hogy igenis tartogat és tartogatott számára boldog szeretetteljes dolgokat, szerető embereket.
.Amennyiben gyerekkorban alakul ki, ott a gyerek szülő közti viszony, vagy a két szülő közti kapcsolat a kulcs.
Felnőtt korban fordul a kocka: A szülő a gyerek és a párja kapcsolata a kulcs.
Sajnos van, amikor a beteg hite és a valóság nincs összhangban egymással.
 
Gyógyulás tapasztalataim alapján:
Újra meg kell találni azt az érzést, hogy szeretet, öröm, siker, lelki béke mindenki életében adott és megélhető!
Megtalálni és szembenézni a múlt hibáival, elengedni, megbocsátani, helyre tenni a valóságot ha szükséges.
Betartani a diétát, sok zöldet fogyasztani, lúgosítani, sok gyógytea, vitaminok fogyasztásával ki lehet gyógyulni még az inzulinos állapotból is.


http://szelidgyogymodok.hupont.hu/29/lelekgyogyaszat
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.