Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rezgésszint emelés

2013.07.24

Emeljük testünk rezgésszintjét

 

testi-atalakulas.jpg

Gyakran esik manapság szó rezgésszint emelkedésről, tudatfejlődésről. A tudat fejlődése az evolúció maga.

Mi mindannyian fizikai testben élő lelkek vagyunk. Hol búskomorak, hol vidámak, hol fáradtak, hol életerősek vagyunk tele energiával. Életünk folyamán mind találkoztunk már ezekkel az érzésekkel. Sokszor úgy érezzük, nekünk semmi nem sikerül, máskor úgy gondoljuk, miénk az egész világ. Ezek az érzéseink teljesen természetesek, hiszen azért születtünk erre a bolygóra, hogy tanuljunk, tapasztaljunk, és ezek által fejlődjünk. Ezeknek a fejlődési folyamatoknak az eredményeképpen pozitív gondolkodású, egészséges és fejlődni vágyó emberekké válhatunk. Ehhez a test-lélek-szellem harmóniája kell.

Mára már mindenki tudja, hogy az egész világegyetem energiából áll. Természetesen mi is, ezért nagyon fontos, hogy tápláljuk a testet, ezáltal fejlődik a lelkünk és a szellemünk is! Az Univerzum végtelen tárháza, formái rendszerei, csillagai, energiából épülnek fel. Ezt a halmazt áthatja és formálja a pozitív princípium. Ez a rajtunk kívül álló valóság. Belső világunk, mindaz, ami önmagunkban, fizikai és szemmel érzékelhetetlen energia testünkben jelen van, jelenti az egyén mikrokozmoszát. A két rendszer, lényem és az Univerzum között hasonlósági felépítés van.

Alacsony rezgésszinttel virtuálisan távol vagyunk a forrástól, elzárjuk magunkat a materiális világba, és ezért a hangulatunk elég földhözragadt dolgoktól függ. Ilyenkor kifelé fordulunk, a külvilágot egy kis felbontású szemüvegen keresztül látjuk, és így a világ duálissá válik, fekete – fehér lesz. Alacsony rezgésszinten nagyon sokat és sokszor szenvedünk.

Amikor az ember rezgésszintje emelkedik, ezek a minőségek is nagyobb skálán mozognak, több színt, hatást és finomabb érzéseket vagyunk képesek felfogni, gyakorlatilag ugyanazokon a dolgokon belül.

A rezgésszint emelése több forrásból fakadhat:

1. Táplálékkal történő rezgésszint emelés

Sejtjeink abból épülnek fel és abból nyerik energiájukat, amivel táplálkozunk. Nagyon fontos a zöldség, ugyanis a zöldség lúgosítja leginkább szervezetünket és igen magas a rezgésszintje. Ezt adja át testünknek. A gyümölcsök többnyire savasak, de mértékkel nagy szükség van rá, mivel ezek töltik be a tisztító funkciót.

Az olajos magvak rengeteg energiát adnak a benne lévő természetes zsírok miatt. Ezek a növények hónapokon át kapcsolatban állnak a természettel, a nap energiáit szintén hosszú ideig szívják magukba és raktározzák. Ezek az ételek nyersen fogyasztva a legmagasabb rezgésszámmal rendelkeznek. Télen fogyasszunk aszalt sárgabarackot, szilvát és egyéb cukor nélkül készült aszalt gyümölcsöt, melyek pótolják a nyári energiákat.

Fenti ételek rezgésszintje változó az érettségtől és a frissességtől függően, de míg ezek rezgésszáma akár 100 megaherz is lehet, addig egy bontott csirkéé 5 megaherz.

Kiemelkedően magas akár 120-140 megaherz is lehet a rezgésszintje a friss csíráknak, amelyhez bármikor hozzájuthatunk, mivel otthon is kevés időráfordítással elkészíthető.

2. Tánc

A tánc érzelmeket fejez ki, csak nem szavakkal, hanem mozdulatokkal. A tánccal mindent el lehet mondani, sokszor olyan dolgokat is, amiket szavakkal képtelenek vagyunk. Amikor az ember táncol, felszabadul a lelke, olyan dolgokat él át, amit máskor nem! Olyannyira intenzívek ilyenkor az érzelmek, hogy  azt nem is lehetne másképp elmondani, csak is a test nyelvén.

3. Meditációval történő rezgésszint emelés

Aki tud meditálni, annak igen egyszerű feladvány. Gyönyörű, pozitív képeket kell vizualizálni. Ezek igen erősen hatnak ránk és mint minden ami pozitív, ez is rezgésszint emelő.

4. Bach virágterápia

A Bach virágterápia az 1930-as években felfedezett olyan hatékony módszer, amely, hogy a növények virágaiból készült eszenciák által közvetlenül képes hatni a lelkiállapotra. A Bach-virágterápia rendszerét, amelyben 38 olyan vadon élő virágot és növényt találunk egy angol orvos, dr. Edward Bach fedezte fel. Elsősorban olyan gyógymódot keresett, amelynek segítségével bárki viszonylag könnyen megtalálhatja betegsége okát, és sikeresen kezelheti mind lelki, mind pedig testi bajait, rátalálva igazi önmaga valójára ismét boldog és kiegyensúlyozott életet élhessen. A Bach virágterápia hatékonyságának az egyedüli feltétele az, hogy te is újból teljes ember akarj lenni!
A Bach virágterápia, mint az öngyógyítás nagyszerű módszere segít megtalálni a lelki harmóniát, a megnyugvást és a békét ebben a rohanó világban. A virágterápia egyszerű és mellékhatásoktól mentes, ezért a cseppek egyre több család házipatikájának állandó részét képezik. A Bach-virágterápia sikere egyszerűségében rejlik, egyszerű, praktikus, így használata a mindennapokban bármikor áldásos hatású.

5. A legnagyobb rezgésszint emelő a szeretet

A családunkhoz, szomszédunkhoz, munkatársainkhoz és minden ember felé irányuló szeretet a legnagyobb rezgésszint emelő és a legnagyobb földi feladat. Ha ezt meg tudjuk valósítani, akkor több feladatunk ezen a téren nincs is.

 

P. G.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Dunakeszi Kálmán u. 59

(Antalne Putnik Judit, 2013.10.11 21:40)

Nyers evő vagyok, meg fitoterapeuta-természetgyógyász. Tetszik a blog nagyon!
borsika@levele.hu